Norskt intresse för Gondolbyn

6532ef7a 5159 84d6 5c56 e5143576bf61

Gondolbyn med sitt spektakulära läge ett stenkast från Gondolen i Hemavan väcker stort intresse även i vårt västra grannland. Nyligen blev Contractors platschef Rasmus Lindqvist intervjuad av norska tidningen Ranabladet om fyravåningshuset.

– Det känns som att projektet väcker uppmärksamhet, många man stöter på frågar och vill veta hur det går. Det är trots allt det första stora bygget efter Vattenverket som byggs i Hemavan och på en tomt som inte kan ligga mer centralt. Jag har faktiskt köpt en av lägenheterna själv och längtar tills det blir klart, säger Rasmus som nu tar steget fullt ut och flyttar upp från Umeå permanent.

Contractor bygger 21 lägenheter i det här projektet där konstruktionen är en kombination av trä och betong. Ytterväggar och tak byggs i träkomponenter, som vi också gör konstruktionsritningarna för, och levereras av oss på Jörnträhus. Inflyttning är planerat till påsken 2022.

– Hemavan är supertrevligt och jag har väldigt bra kollegor på en marknad som är riktigt spännande, det är här man ska bo! Reportern från Norge tog upp hela Hemavans utveckling och det är något jag ser på nära håll då Contractorkoncernen är inblandad i flera av de satsningar som görs, säger han.