Jörnträhus levererar 70 lägenheter till Skebo

Jorntrahus Lagenheter kage skebo

Det står nu klart att Jörnträhus tillsammans med Contractor, vår koncernmoder, har vunnit anbudet om att få bygga 70 hyresrätter till projektet Kvarnbacken i Kåge. För Jörnträhus är det här det största bostadsprojektet som man få leverera till hittills. Hustypen som ska byggas är ett nytt koncepthus från Jörnträhus där entrén till lägenheterna ska ske via loftgångar. Vilket är ett kostnadseffektivt sätt att bygga som bland annat ger stor flexibilitet i storlek på lägenheter.

– Vi är såklart stolta över att få bidra till en så stor affär till vår koncernmoder Contractor men också till att bidra till Skellefteås behov av fler bostäder. Det är även oerhört roligt att vi får vara med i det första projektet på länge där Skebo bygger bostäder helt i trä, säger Mikael Lindberg, vd på Jörnträhus.

Nedan finns Skebos pressmeddelande i sin helhet.

Skebo satsar på nyproduktion i Kåge, cirka 13 kilometer norr om centrala Skellefteå. 70 lägenheter byggs på kvarteret Kvarnbacken precis vid Kåge älv.
– Skellefteå genomgår en kraftig expansion och det känns fantastiskt roligt att sätta spaden i backen. Det är också roligt att konstatera hur efterfrågan på bostäder utanför centrala Skellefteå vuxit, säger Skebos styrelseordförande Harriet Classon.

Contractor vann totalentreprenaden, vars värde uppgår till 84 miljoner kronor, och projekteringen är påbörjad.

– Vi är väldigt glada över den här ordern och att vi får vara med på Skebos resa. Satsningen går helt i linje med vår ambition att bygga ett levande Norrland, säger Kurt Nyström, vd på Contractor Skellefteå.

De nya husen på kvarteret Kvarnbacken kommer ha väggar och bjälklag i trä. De byggs i Jörn av Jörnträhus, som är en del av Contractorkoncernen.

– Husen i Jörn byggs med råvaror från regionen och med lokalt kunnande. För vår del är det också en stort förtroende som Skebo ger oss. Det stärker både vår personal och våra partners i det här byggprojektet, säger Kurt Nyström.

Kvarteret Kvarnbacken ligger naturskönt till med närhet till både Kåge älv samt skola, förskola och Kåge centrum. Skebos nuvarande fastighet på Ulriksgatan uppfördes 1967. Den rivs nu och istället byggs sex tvåvåningsradhus som kommer att innehålla totalt 70 lägenheter på mellan ett och tre rum och kök med ytor från 31 till 69 kvadratmeter.

– Vi bygger en mix av lägenheter som vi tror kommer att svara bra mot behoven som vi ser. Det kommer att bli riktigt fina hus att bo i och dessutom i ett riktigt fint läge i Kåge, säger Åsa Andersson.

Den befintliga fastigheten börjar rivas i juni och ambitionen är att gjuta betongplattorna till de nya husen innan vintern.

För mer information, kontakta:

Åsa Andersson
vd Skebo
0910-73 65 01

Kurt Nyström
vd Contractor Skellefteå
010-130 78 77

Mikael Lindberg
vd Jörnträhus
010-130 78 90
mikael.lindberg@jorntrahus.se

En tanke om “Jörnträhus levererar 70 lägenheter till Skebo

  1. Pingback: 70 lägenheter till Kåge utanför Skellefteå - Jörnträhus

Kommentarsfunktionen är inaktiverad.