Efterlängtade hyresrätter på gång i Hemavan

5585df30 29f3 eb9c 24af ea9e002009e1

Tillsammans med kommunala fastighetsbolaget i Storuman, Umluspen och Vikbergs fastighetsförvaltning driver Contractor projekt Lassoskogen i Hemavan. Under semestern har det sökts och erhållits bygglov för två hus och 27 hyresrätter samt ett antal carportar.

Läget är vid starten av gamla elljusspåret och Contractor Mark har redan brutit ny väg som heter Ackjaspåret som ska asfalteras i höst.

– Det här blir ett boende för de som inte kan eller vill köpa sin lägenhet. Prisbilden är som bekant hög i Hemavan och det här möjliggör ett boende utan kapitalinsats. Det råder stor bristvara på hyresrätter, framförallt små lägenheter så det räknar vi med blir ett populärt tillskott till bostadsmarknaden i Hemavan, säger Johan Wikström, projektchef på Contractor. 

Husen får invändiga trapphus och träfasad.

– Vi tror på byggstart i samband med snösmältningen efter påsken -22, det är målbilden. Vi ser långa ledtider på byggnadsmaterial så vi måste först detaljprojektera och lägga beställningar, säger Johan Wikström.

Jörnträhus har bidragit i projektutvecklingsprocessen och ritat det kundanpassade förslaget som fått bygglov och förhoppningen är att vi även ska få leverera husbyggsatserna.

– Vi på Jörnträhus har oerhört goda erfarenheter av att samarbeta med Contractor Hemavan. Vi har under många år nu levererat husbyggsatserna till de populära Ski-logde lägenheterna så vi känner varandra utan och innan. Så nu längtar vi till att få sätta igång med det här projektet också, med en annan typ av hus, säger Jörnträhus vd, Mikael Lindberg.